Exposicions

Dins de l’Espai 30 – Ateneu Sagrerenc trobem l’espai d’art de La Sagrera, tres estances per on passen obres de pintura, escultura, fotografia i moda d’artistes dels nostres dies, apropant l’art contemporani al veïnat.

EXPOSICIONS NOVEMBRE 2022

Sala Guillot 

ISIYOONEKANA – Quim Dasques

El sexisme que persisteix fins als nostres dies es basa en l’(equivocada) idea que vivim en un món neutre. La dona moltes vegades no pot escollir, perquè el context on viu i neix condiciona i molt. Els rols entre una dona urbana, una suburbana i una rural són completament diferents i quan viatges, si tens la mirada atenta fora de les visions romàntiques dels destins, t’adones que el dia a dia de les dones és pràcticament invisible.

“Les lleis, costums i política. Tot està muntat per recordar que la dona està feta per a l’home”
Elizabeth Cady Stanton

Es parla molt dels drets de les persones a ser lliures, a una vida digna, a la igualtat… però el significat d’aquestes paraules és molt diferent arreu i, si a més a més ets dona, tot es complica.

Us proposo una mirada al dia a dia de la dona (o nena) sobretot d’Àfrica i Sud-Est Asiàtic (sense entrar en els mons sòrdids, que hi són), per fer més visible la nostra i la seva quotidianitat; que cal un canvi real de mentalitat del dia a dia i que confirma, que és ben cert, que si les dones deixen de fer tot el que fan per imposició, per tradició, per rol… el món se’n va en orris.

Exposició oberta al públic del 7 d’octubre al 5 de novembre del 2022

Horaris: de dilluns a divendres de 17 a 20 h i

de 10.30 a 13.30 h els dissabtes

Inauguració 7 d’octubre a les 19h


Sala Altell

 

En una de les sales del Casal de Barri Congrés i Indians, els dimarts a la tarda hi ha un grup de dones que es reuneixen per expressar el que senten sobre un tema determinat. Però ho fan d’una forma molt peculiar: a través de les arpilleres. Una arpillera és un teixit de cànem o de jute que habitualment s’usa per embolicar coses que s’han de transportar. El concepte va molt més enllà quan el situem en un país de l’Amèrica Llatina — Xile — i en un període de temps concret —la dictadura d’Augusto Pinochet —. Durant aquella època, les dones xilenes van fer servir els teixits per elaborar uns tapissos reivindicatius que van convertir-se en una de les poques maneres de donar a conèixer la situació que estava vivint la població civil.

Des de l’any 2011, el Grup d’Arpilleres del Casal de Barri Congrés i Indians ha recuperat aquesta pràctica i ha adaptat la funció social al context actual. Sense anar més lluny, han rebut el Premi Sant Andreu 2016 en categoria d’entitat social gràcies a un treball anomenat ‘Dones i Guerra Civil’ que recupera i divulga la memòria històrica.

Text extret de l’Andreuenc, el diari electrònic de Sant Andreu de Palomar (10/12/2016)

Exposició oberta al públic del 4 al 31 de novembre del 2022
Horaris: de dilluns a divendres de 17 a 20 h i
de 10.30 a 13.30 h els dissabtes
Inauguració 4 de novembre a les 19h


Saleta del mig

By MONMON – RECICLART

Mon Carnecea és la creadora de la marca By MonMon, ella ens delecta amb el seu particular univers ple d’imatges tendres del corrent artístic d’estil naïf que et fa entrar en un món de colors, d’innocència i simplicitat.

L’artista participa en tallers de Sinestèsia, apropar-se al món tèxtil i a l’art, amb consignes molt clares sobre els seus projectes.

LA REUTILITZACIÓ. Per aquesta raó les seves obres estan realitzades amb materials rebutjats.

Dins l’exposició podeu trobar:

La col·lecció “Ellas”, un homenatge a la dona. Trobem les diferents etapes de transformació des de la puresa, la calma, la meditació, la sofisticació, perquè al final totes som elles.

Són personatges ingenus, deixant a l’espectador que interpreti lliurement cada quadre, donant l’emoció que cregui convenient, per aquesta raó molts dels quadres no tenen ulls.

IG: https://www.instagram.com/mon_mon_creations/

Exposició oberta al públic del 4 al 31 de novembre del 2022
Horaris: de dilluns a divendres de 17 a 20 h i
de 10.30 a 13.30 h els dissabtes
Inauguració 4 de novembre a les 19h