Exposicions

Dins de l’Espai 30 – Ateneu Sagrerenc trobem l’espai d’art de La Sagrera, tres estances per on passen obres de pintura, escultura, fotografia i moda d’artistes dels nostres dies, apropant l’art contemporani al veïnat.

EXPOSICIONS DE FEBRER 2020

.
Sala Guillot

FOTOGRAFIA CONTEMPLATIVA
Frederic Garrido

Fotografia contemplativa és una pràctica lligada a la meditació, buscant de veure la realitat sense prejudicis, fórmules, definicions, ansietats, objectius, simplement per veure. És portar la nostra visió al present pel dia a dia, per allò real, obrint els nostres ulls i permetre’n veure allò “nou” en la vida quotidiana, veure la bellesa i crear art. Ens ajuda a activar els nostres sentits i a gaudir plenament de nosaltres mateixos; i, al mateix temps, veure el que som capaços d’expressar en el moment present. La meditació i la contemplació ens ajuden a descobrir el que volem expressar amb el noble art de la fotografia. El denominador comú de la fotografia i la meditació és que ambdues posen el focus en el moment present. És sentir la quietud de la nostra ment cap al silenci interior. Es tractaria d’alentir la ment i deixar fluir les emocions, observant el que succeeix davant nostre per fer una fusió entre els elements de l’entorn i un mateix, alhora que sentim com anem alliberant els nostres pensaments.

Inauguració 6/01/2019

.

Altell
CAMINS DE SERP
Josep Maria García i García

Una exposició de poesia visual inspirada en el poemari homònim de Francesc Garriga. Una obra de l’artista plàstic Josep Maria García i García.

En el  viatge, reprenem la incertesa en l’encreuament, en el perllongat viatge, el nord l’atzar, el sud l’esguard. Pausadament dibuixem les petjades, fins que la breu marinada ens atura les hores,  com les fulles de tardor, una a una ens passen pel damunt…., l’escletxa, ens atrau el misteri de la infinitat….. sóc lluny de casa, massa lluny de mi.

Inauguració 6/01/2019

.

.

Saleta del mig
COM UNA PEDRA NEGRA
Marta Dalmau

Marta Dalmau, mare de trigèmins, traductora freelance, fotògrafa conscient i artista en constant evolució, és una apassionada de la vida i de la fotografia. Experimenta amb la llum capturant les ànimes de les persones que se li apareixen davant la càmera, retratant la seva particular perspectiva de l’ésser humà i les seves emocions. A cavall entre Sant Andreu i Cadaqués, fonts d’inspiració, en aquesta sèrie estableix un diàleg visual amb els poemes de l’andreuenca Sònia Moll, per recrear-ne l’univers poètic que, en aquesta ocasió, gira entorn del desig ocult, la proximitat de la mort, la crida del mar i l’anhel de trobar casa.

.

.

.