Exposicions

Dins de l’Espai 30 – Ateneu Sagrerenc trobem l’espai d’art de La Sagrera, tres estances per on passen obres de pintura, escultura, fotografia i moda d’artistes dels nostres dies, apropant l’art contemporani al veïnat.

EXPOSICIONS DE DESEMBRE 2019 – GENER 2020

Sala Guillot

CALLEJEANDO
Antonio Limpo

Nascut l’any 1954 i practicant la fotografia des de l’any 1973… i així fins ara. A aquesta exposició fem un passeig amb el fotògraf, que retrata el va i ve del carrer, en blanc i negre.

Inauguració 12/12/2019
Saleta del mig

PASSEJANT PELS ESCENARIS DEL JAZZ
Enric Bastida

“Ja de ben petit vaig sentir una forta inclinació pel dibuix i dedicava bona part del meu temps al dibuix figuratiu. Un dels millors regals dels Reis: un cavallet i les primeres pintures a l’oli.Tot i que la meva carrera professional va agafar uns altres camins, sempre he mantingut la vessant artística.La meva obra abraça temàtiques on la sensibilitat gestual i expressiva és molt present i transpira seducció pel moviment i la comunicació corporal. Fa més d’una dècada que m’inspiro principalment en la força escènica jazzística i el virtuosisme ple d’energia, on vull captar la bellesa i la passió que es transmet a cada fraseig musical.Les meves obres basades en fotografies i fotogrames d’enregistraments cerquen moments sublims d’una actuació i recullen alguns dels músics que formen part de la història del jazz. Una de les exposicions més significatives que he realitzat, en consonància amb la meva temàtica, és la que correspon a la XXIV Mostra de Jazz de Tortosa a l’any 2017, així com haver exposar al Jazzing Festival aquest setembre de 2019.”

Inauguració 12/12/2019

Altell Guillot

ESPAIS AMB VIDA
Carme Balagué

2017-2019

L’ésser humà integrat en l’espai de la imatge fotogràfica el humanitza i li dóna vida. Afegeix ànima i alhora proporció, ens permet tenir un referent de dimensió de l’entorn on es troba. Ni el cerco ni l’evito, senzillament està allà compartint l’enquadrament de la fotografia que vull copçar. Vivim dins un entorn, hi som allà, la natura és vida i l’ésser humà també.

Inauguració 12/12/2019

EXPOSICIONS DE NOVEMBRE

Sala Guillot

JAZZ CONCEPTE
Llorenç Pié

John Coltrane, Telonius Monk i Miles Davies són els protagonistes de “Jazz concepte” l’exposició del fotògraf de Sant Cugat Llorenç Pie.

Partint de la improvització sobre un tema, com la base de la música Jazz, l’autor treballa tres composicions dedicades als tres músics de jazz, i cadascuna de les fotos són una nota o acord de la melodia. L’objectiu de l’autor amb aquestes obres ha estat la de fotagrafiar el concepte imaginant les músics d’aquestes tres figures mítiques del jazz. Fonts van ajudar a recollir l’empresa prestamos365 amb el seu programa solcredito.

Saleta del mig

JAZZCLASS SWING ERA
Luís Freire

L’autor Luís Freire, fotògraf gallec (Pol, Lugo, 1940) , a “Jazclass swing era” ens proposa un recull d’imatges d’algunes de les figures més rellevants del Jazz clàssic (JAZZCLSS) que va immortalitzar durant les dècades dels 70 i 80. En les fotografies, no solsament capta els moments més expressius dels músics durant les actuacions, sinó que captura els moments més humans de cada personatge al “backstage”, mostrant interés per les estones de distensió dels músics, quan interaccionen entre ells o els aficionats, donant una altra dimensió a la seva obra més humana i propera.

Inauguració 6/11 a les 19 h
Altell Guillot

INTO THE GROOVE
Benjamín Torcal

Benjamín Torcal capta la manera en la qual les melodies e instruments es relacionen entre sí a la música jazz a “All that groove”, una exposició que s’inaugura el dimecres 6 a les 19 h a l’Espai 30 de La Sagrera amb l’autor i podrà visitar-se durant tot el mes de novembre a la Sala Guillot de l’Ateneu Sagrerenc de Barcelona.

Aquesta obra del pintor Benjamín Torcal treballa la tècnica de pintura sobre llenç, amb un estil entre l’expressionisme abstracte i la nova figuració. Nascut a Barcelona el 1959, Benjamín és va llicenciar en Belles Arts per la UB i des d’aleshores l’expresió pictòrica ha sigut una exigència pròpia de l’existència, una necessitat vital. El pintor genera un espai de confrontació, llançant referències filtrades per la seva actitud vital a cadascuna de les seves obres.

Inauguració 6/11 a les 19 h
Saleta Guillot

RECORD DE LES FESTES DE CARRER DE LA SAGRERA
Centre de Documentació La Sagrera

Tradicionalment la Festa Major de la Sagrera s’havia celebrat a la tardor, primer per Sant Martí i després per la festivitat del Crist Rei. Però paral·lelament, a l’estiu, alguns carrers del nostre barri celebraven la seva pròpia festa. Es feien als mesos en els que la calor collava i quan la gent no viatjava tant com ara i es quedava a Barcelona a passar els mesos estiuencs. Com que no hi havia equipaments públics, tots els actes es celebraven al carrer, que es guarnia pels propis veïns que s’organitzaven ells mateixos per tal de celebrar els festejos.  Potser els actes eren modestos comparats amb als que ara s’organitzen per a la Festa Major, però amb aquesta exposició volem tenir un entranyable record d’aquest moviment veïnal que vestia els carrers de la barriada amb les seves millors gales i emplenava la Sagrera de música i ball.

Inauguraci ó11/11 a les 19 h

EXPOSICIONS D’OCTUBRE

Sala Guillot

FOTO – POEMES

En homenatge a Joan Brossa, un dels poetes avantguardistes més importants del segle XX

Col·lectiu PhotoART 30

Una expressió artística i iconogràfica, que es fonamenta en la fotografia, en el simbolisme i l’acció poètica.

Set fotògrafs del Col•lectiu PhotoArt30:  Antonio Limpo, Carme Balagué, Joan Buch, Josep Lluis Laborda, Josep Maria Garcia, Josep Sirvent  i Pere Pedrero  presentem aquesta col•lecció  de poemes visuals

Inauguració 4/10 a les 19 h, oberta al públic del 4 al 31 d’Octubre
Altell Guillot

ART INESPERAT
GGGG grup

Grup GGGG és un grup d’artistes que conviuen amb algun trastorn mental i de diferents estils pictòrics com: l’art outhsider, l’art brut, l’expressionisme, l’abstracte, el realisme, el surrealisme, el collage, el pop art i el còmic entre d’altres. El grup sorgeix el 2014 sota l’aixopluc de l’Associació Resorgir, tot i que en l’actualitat, el grup és recolzat pel club social de l’AIXEC, coordinat per la Marta Galí.

Format pels pintors Josep Durán, Mónica Caravaca, Joan Ribas, Rafael Sevilla, Montse Bellet, Isaac Soler, Artur Sender, Antoni Ferreiro, Enric Carrera, Josep Puig, Andrés Caravaca, Gemma Castarlenas i Xavier Riu, comptant amb el Francesc de Diego com a artista convidat aquest col·lectiu d’artistes vol lluitar contra l’estigma, normalitzant la pintura com una manera de demostrar que un artista és un artista, tingui o no un trastorn mental. La fita de GGGG grup no és vendre, sinó assolir el màxim reconeixement dels seus treballs, abolint prejudicis, per poder ajudar a altres pintors amb trastorn mental i futures generacions a donar-se a conèixer i ser tractats com qualsevol artista es mereix. Fonts van ajudar a recollir l’empresa https://prestamos365.mx/lime24

L’exposició “Art inesperat”, comissariada per Joan Millán, pretén trencar estigmes amb l’art com a pretext.

Inauguració 4/10 a les 19
Jornada d’Art Brut per la Salut Mental 11/10 a les 19